• +31 (0) 651 678 300
  • info@trailfestival.nl

Val Sinestra – Info

Val Sinestra – Info

Van donderdag 5 tot zondag 8 september 2019 wordt het Val Sinestra Trailfestival georganiseerd in het Zwitserse hooggebergte. In 2017 liep hier een groep van 90 hardlopers van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen een weekend lang uitdagende trails over diverse afstanden. Een groot succes en daarom aanleiding om ook in  2019 voor een select gezelschap een bijzonder trailfestival te gaan organiseren.

De uitvalsbasis voor dit bijzondere festival is Hotel Val Sinestra in het Zwitserse Graubunden. Het hotel werd aan het begin van de 20e eeuw gebouwd als Kurhaus, op de plek waar zes minerale bronnen uit de berg ontspringen. Hotel & Berghaus liggen in een dal, middenin de ongerepte natuur op 1500 meter hoogte in het hart van de hoge bergen. Dit dal werd in 2011 door de Stiftung Landschaftsschutz Schweiz tot Zwitsers Landschap van het Jaar gekozen.

 Gelegen in het uiterste zuid-oosten van Zwitserland, in de provincie Graubünden, is het bovendien verschoond gebleven van het massatoerisme. Het is één van de mooiste bergstreken van Zwitserland met uitbundige bloemenweiden in het voorjaar, frisse berglucht in de zomer, kleurrijke lariksbossen in de herfst en een verstild sprookjeslandschap in de winter.

Belangrijke redenen voor de opzet van dit bijzondere trailfestival zijn de snelgroeiende belangstelling voor trailrunning in Nederland en de prachtige omgeving die het Zwitserse hooggebergte biedt. Dit gebied biedt fantastische natuurlijke uitdagingen aan de avontuurlijk ingestelde hardloper, zoals pittige hellingen, modderige single tracks en huiveringwekkende afdalingen.

Het Val Sinestra Trailfestival biedt drie afstanden: 25, 35 en 45 kilometer. De korte trail is een pittige kennismaking voor mensen die deze snelgroeiende tak van de hardloopsport eens willen ervaren. De lange afstand is bedoeld voor de gelouterde lopers. De hoogtemeters en de zware ondergrond en mogelijk ook de blubber in geval van regen, maken van de langste afstand een stevige dobber voor zelfs de best getrainde trailers. .

Kortom een volledig verzorgde trailexperience met enthousiaste trailrunners in een uitdagende omgeving!